«Хайтарма» продовжує збирати нагороди

1
Під час зйомок фільму.
08.06.2014
Оцініть статтю: 
(342 оцінки)
oleg
Зображення користувача oleg.

Художній фільм «Хайтарма» про кримськотатарського льотчика-двічі Героя Радянського Союзу Амет-Хана Султана отримує все нові і нові призи на кінофестивалях.

У квітні стрічка була удостоєна найпрестижнішої російської премії «Ніка» в номінації «Кращий фільм країн СНД і Балтії». Через місяць, Союз кінематографістів України присудив «Хайтармі» перемогу у двох основних номінаціях «Кращий ігровий фільм» і «Кращий фільм року», визнавши картину найкращою в 2014 році.

В черговий раз кінофільм відзначили в Італії на престижному міжнародному фестивалі «Кімерія». «Хайтарма» отримала два призи - в номінаціях «Кращий фільм» і «Кращий режисер».

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі «Фейсбук» повідомив режисер і виконавець головної ролі у фільмі Ахтем Сеітаблаєв. Актор назвав цю подію «несподіваною радісною звісткою», а також подякував команді, яка працювала над «Хайтармою».

Варто зауважити, що стрічка, що вийшла в прокат в травні 2013-го, такої пильної уваги кінокритиків з усього світу удостоїлася лише через рік.

 

Посилання за темою:
«Хайтарма» тепер і на українських телеканалах

«Повернення» кримських татар виходить на екрани країни

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.