Президент України рекомендує до читання книгу про Мустафу Джемілєва

Президент України рекомендує до читання  книгу про Мустафу Джемілєва
Серед рекомендованих президентом книг — «Мустафа Джемілєв.
05.01.2018
Оцініть статтю: 
(471 оцінка)
admin
Зображення користувача admin.

Президент України Петро Порошенко на своїй сторінці в соцмережі «Фейсбук» зізнався, що  через роботу має мало часу  на читання, при цьому оприлюднив рейтинг із шести книг, виданих 2017 року, що найбільше йому запам’яталися.

Серед рекомендованих президентом до читання книг перша — книга авторства Севгіль Мусаєвої та Аліма Алієва «Мустафа Джемілєв. Незламний».

«Через напружений робочий графік, часу на читання залишається дуже мало. Проте серед придбаних на «Книжковому Арсеналі» новинок є книжки, які мені особливо запам’яталися», — зазначив Порошенко.

Петро Порошенко називає  й такі книги, як «Любомир Гузар. Хочу бути людиною» Катерини Щоткіної; «Війна з Росією» Річарда Ширреффа; «Цивілізація. Як Захід став успішним» Ніла Фергюсона; «Шевченко від А до Я» Леоніда Ушкалова та «Decommunized: Ukrainian Soviet Mosaics» Євгена Нікіфорова, Лізавети Герман й Ольги Балашової.

У своєму блозі на порталі Mеdium Петро Порошенко, говорячи про книгу «Мустафа Джемілєв. Незламний», зазначає, що це не біографія в класичному розумінні:

«Крізь призму життя лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва показано долю кримських татар і боротьбу нації за вільне життя, а також сьогодення й проблеми, з якими стикаються кримські татари після анексії Криму».

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.