У Запоріжжі День хіджабу відзначатимуть три дні

У Запоріжжі День хіджабу відзначатимуть три дні
29.01.2018
Оцініть статтю: 
(482 оцінки)
Власкор
Зображення користувача Власкор.

1 лютого у світі вшосте поспіль відзначатимуть Всесвітній день хіджабу. А активістки громадських організацій, що входять до ГС «Всеукраїнська асоціація «Альраід», вже традиційно проведуть приурочені до цієї дати інформаційно-просвітницькі заходи, запрошуючи до участі в них як мусульман, так і послідовників інших віровчень.

Не залишаться осторонь і запорізькі представники Ісламського культурного центру «Віра». Більш того, як повідомляє Альраід, мусульманки запланували кілька заходів, для проведення яких потрібно три дні — 1, 3 і 4 лютого. Це зроблено для того, щоб якомога більше людей змогли прослухати лекції про історію виникнення цієї дати і дізнатися про культуру народів, які сповідують Іслам.

Як пише «Альраід», в програмі заходу — ознайомлення з визначенням хіджабу і видами одягу, що відповідають цим критеріям, розвінчання стереотипів про вбрання мусульманок. Крім того, відвідувачі зможуть зануритися в краєзнавчі та етнографічні екскурси: як готували до весілля українських наречених в давні часи, як одягалися кримські татарки, яким був традиційний одяг народів Кримського півострова.

Гостей також чекають модний показ одягу, що підходить послідовницям Ісламу, майстер-клас із різних стилів пов’язування палантинів, а також фотозона. І, звичайно, смаколики з чаєм і кавою!

Захід відбудеться на таких локаціях:

1 лютого (четвер), 17:00 — Центр «Сузір’я» (пр. Соборний, 142, 5 поверх);

3 лютого (субота), 12:00 — АнтиКафе «Дирижабль» (пр. Соборний, 145в);

4 лютого (неділя), 14:00 — Ісламський культурний центр «Віра» (вул. Пушкіна, 68).

— Чекаємо всіх охочих, незалежно від віросповідання. Приходьте, будемо знайомитися! — запрошують мусульманки.

Нагадаємо, ініціатором заснування Дня хіджабу в 2013 році виступила мешканка Нью-Йорка Назама Хан, щоб поширювати знання про Іслам і популяризувати релігійну терпимість. Тому жінки в різних країнах світу надягають хустки на знак підтримки мусульманок, а останні з нагоди цієї дати організовують різноманітні інформаційно-просвітницькі заходи.

Довідка:

Хіджаб (араб. — حجاب — покривало) в Ісламі — будь-який одяг (від голови до ніг), проте в західному світі під хіджабом розуміють традиційну ісламську жіночу головну хустку. Носіння жінкою хіджабу є одним з основних положень ісламського законоположення — шаріату — та зводиться до Корану (зокрема 33:53, 24:31).

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.