В ІКЦ Одеси відзначили Міжнародний день арабської мови

18.12.2017
Оцініть статтю: 
(602 оцінки)
Власкор
Зображення користувача Власкор.

У календарі Організації Об’єднаних Націй 18 грудня позначено як день ухвалення резолюції 3190 (XXVIII), в якій арабська мова закріплюється як одна з офіційних і робочих мов ООН. З того часу ця дата відзначається як Міжнародний день арабської мови.

У зв’язку з цим в ісламських культурних центрах України пройшли різні заходи. Й одеські мусульмани не виняток. Як повідомляє Жіночий відділ ІКЦ «Аль-Масар», тут вже кілька років поспіль відзначають цю дату, причому до участі запрошують як мусульман, так і немусульман, пропонуючи познайомитися з арабською мовою і культурою.

— І цього року в переддень свята було проведено захід, що складався з лекцій про красу мови, про арабську писемність та її особливості, виступу дітей з піснями і читанням творів арабських поетів. Далі провели вікторину з призами. Завершили захід традиційною арабською кавою і солодощами.

Як повідомляє ООН, арабська мова — одна з найбільш поширених у світі, якою розмовляють більш ніж 422 млн людей в арабському регіоні. Має першорядне значення для мусульман як священна мова (мова Корану), а також є основною ритуальною мовою низки християнських церков в арабському світі. Зауважимо, що багато важливих єврейських релігійних та інтелектуальних творів середньовіччя також написані арабською.

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.