Хілларі Клінтон представила «1001 відкриття» ісламської цивілізації в Каліфорнії

1
Держсекретар високо оцінила культурну ініціативу, «присвячену тисячоліттю науки і новаторських відкриттів у мусульманському світі».
31.05.2011
Оцініть статтю: 
(301 оцінка)
oksana
Зображення користувача oksana.

25 травня держсекретар США Хілларі Клінтон офіційно відкрила всесвітньо відому виставку, присвячену науковим досягненням ісламської цивілізації. З того дня виставка працює в Каліфорнійському центрі науки (California Science Center) в Лос-Анжелесі.

Експозицію, яку в минулому році побачили понад мільйон чоловік, тепер розташована у найпопулярнішому музеї Каліфорнії.

У перший день роботи з експонатами ознайомилися шериф округу Лос-Анджелес і співробітники іноземних консульств і представництв.

У відео-зверненні держсекретар дала високу оцінку культурній ініціативі, «присвяченій тисячоліттю науки і новаторських відкриттів у мусульманському світі».

Клінтон зазначила, що «мусульманський світ може пишатися своєю історією винаходів» і зупинилася на досягненнях таких людей, як засновниця першого сучасного університету Фатіма Аль-Фіхрі та інженер Аль-Джазарі, котрий винайшов кривошипно-шатунний механізм, здатний привести в рух будь-який транспортний засіб.

Директор виставки «1001 винахід» професор Салім аль-Хассані (Salim Al-Hassani) сказав, що організатори вдоволені увагою до виставки з боку високопоставлених осіб країни і тим, що експозиція демонструється в одному з найпрестижніших наукових музеїв світу.

«Краща пересувна виставка року»

Виставка прибула до Лос-Анджелеса в рамках свого п'ятирічного «світового турне» і пробуде в Каліфорнії до 31 грудня 2011 року.

До цього можливість побачити її мали жителі Лондона, Стамбула і Нью-Йорка. Тут вони познайомилися з відкриттями і винаходами людей різних національностей і віросповідань, що жили в період так званого «похмурого Середньовіччя» в Європі та розквіту ісламської цивілізації, що припав на тисячоліття між 7 і 17 століттями. Внесок цих людей у розвиток науки й техніки в Середні віки став підґрунтям для європейського Відродження.

Нещодавно експозиція «1001 винахід» була удостоєна звання «Кращої пересувної виставки року» на щорічній церемонії вручення нагород у сфері музейної справи в Лондоні.

Спонсором туру є Фонд громадських ініціатив Абдул-Латіфа Джаміля (ALJ Community Initiatives), який відповідає за політику соціальної відповідальності однієї з найбільших компаній Саудівської Аравії ALJ Group.

За матеріалами «Іслам для всіх»

Посилання на тему:

Виставка ісламської наукової спадщини відкрилася в Туреччині

Фільм про мусульманську наукову спадщину завоював нагороду на міжнародному фестивалі

Досягнення мусульманської наукової думки вперше представлені у Лондонському музеї

У Лондоні пройде виставка ісламської спадщини

Бі-Бі-Сі зняла телесеріал про «золоту добу» ісламської культури

Арабські вчені першими розшифрували стародавні єгипетські рукописи

Наукові скарби ісламу стануть відомі канадцям

В Туреччині буде відкритий перший у світі музей Ісламської науки і технології

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.