На найбільшій картині в Україні зображено єдність усіх релігій і національностей (відео)

1
У центрі картини - три храми: церква, мечеть і синагога обіймають один одного, а над ними - голуб миру. Художник називає це посланням молодому поколінню.
19.01.2011
Оцініть статтю: 
(327 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Найбільшу в Україні картину малюють у Києві. 15 метрів заввишки і 20 завширшки - такі розміри зображення, яке художник Джамаль Бадван назвав «Із безлічі один». Проект картини палестинець з українським громадянством розробляв чотири роки. В її основі - ідея єдності усіх релігій і національностей.

Для цієї картини художникові знадобиться 300 квадратних метрів полотна, декілька сотень кілограмів фарби і сім місяців напруженої роботи, повідомляє «Кореспондент» з посиланням на «5 канал».

Щоб показати лише сорокову частину картини, художник звертається до помічників. Найновішим фрагментом майбутнього твору є малюнок Мойсея.

«Він привозить заповіді. І навіть у християнстві одні і ті ж заповіді, в ісламі одні і ті ж заповіді, і всі релігії - вони говорять про любов», - зазначив Джамаль Бадван.

У центрі картини - три храми: церква, мечеть і синагога обіймають один одного, а над ними - голуб миру. Художник називає це посланням молодому поколінню.

«Просто я хочу сказати, усі вони однакові. Подивіться, тут китаянка, блондинка, російська, припустимо слов'янка, африканка, індійці, араби - розумієте, всі разом граються», - сказав Бадван.

Над картиною художник працює по 15 годин на добу. Своє творіння Джамаль називає Ноєвим ковчегом, який повинен врятувати людство від ворожнечі.

«Нація тільки одна є - це людина, а релігія теж одна є тільки - це любов», - вважає автор полотна.

Планується, що картина буде готова через два місяці. Проте автор поки не визначився з місцем презентації: в Україні є мало місць, здатних вмістити полотно заввишки з п'ятиповерховий будинок. Серед даних варіантів - кіностудія Довженко й завод Антонова. Однак на прохання художника поки що ніхто не відгукнувся.

Після української презентації Джамаль Бадван планує показати картину в інших країнах світу.

Джамаль Бадван народився у Палестині. Закінчив місцеву школу, після чого продовжив навчання в Болгарії і США. До України приїхав 20 років тому. Картини Бадвана показували в Україні, Болгарії, Росії, Туреччині, Ірані, Греції, Америці і Франції.

За матеріалами «Кореспондент»

Посилання на тему:

У Сімферополі пройшла виставка українського художника, що оспівує велич Аллаха

Український мусульманин, художник Алі Мухаммед

Мекка стала темою картини українського художника

У Криму відкрилася виставка «Хвала Аллагові, Господу світів»

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.