Французький закон відкриває можливості для українських експортерів халяльної курятини

Французький закон відкриває можливості для українських експортерів халяльної курятини
25.03.2021
Оцініть статтю: 
(91 оцінка)
Власкор
Зображення користувача Власкор.

Українські виробники халяльної продукції зможуть знайти нові ринки збуту через французький закон, згідно з яким газове оглушення птахів стає обов’язковою вимогою у процесі забою. Закон набуде чинности від липня 2021 року.

Таку думку висловлюють в Українській асоціації халяль-індустрії. Річ у тім, що нові вимоги до забою не поширюються на імпорт халяльної курятини, і це дає українським виробникам шанс відкрити додаткові ринки збуту.

Цей погляд поділяє і муфтій ДУМУ «Умма» Саід Ісмагілов. На його думку, це шанс для українських виробників халялю: 

«Державна ісламофобія не призведе до втрати релігійної ідентичности мусульман. Вона призведе до збитків місцевих виробників харчових продуктів, адже більшість мусульман не припинять споживати їжу-халяль — вони почнуть купувати її в закордонних виробників. Ну, це непоганий шанс для українських виробників, і якщо так піде далі, то для двомільйонної громади мусульман Франції можна буде експортувати не тільки курятину, а й багато чого іншого. Що там на черзі, телятина?» — коментує шейх Саід рішення французької влади.

Як нагадує муфтій, згідно з вимогами Ісламу, оглушення птиці перед забоєм дозволене тільки електричним методом, при цьому деякі мазгаби зовсім проти оглушення,  будь-якого.

Мусульманські лідери у Франції розкритикували новий закон. Представники Парижской соборної мечеті, Лионской соборної мечеті та Еврійської соборної мечеті офіційно заявили, що нові вимоги до забою домашньої птиці унеможливлюють дотримання доктринальних та основних принципів халяльного забою. Представники трьох мечетей повідомили про свої побоювання відповідне міністерство, але не отримали жодної конкретної відповіді.

 

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.