Католицький священик знайшов в ісламі те, що зробило його насправді щасливим

1
Ідріс Тауфік: «Прийнявши іслам, я відчув упевненість, спокій і легкість».
12.01.2011
Оцініть статтю: 
(231 оцінка)
oksana
Зображення користувача oksana.

«До того, як я познайомився з реальними мусульманами, я подібно до всіх перебував під владою забобонів щодо ісламу. Я вважав, що мусульмани - це фанатики, терористи і гнобителі жінок», - розповідає колишній католицький священик з Британії Ідріс Тауфік.

Зрозумівши, що християнство суперечить його розуму і не може задовольнити потреби душі, він залишив служіння в церкві і поїхав на відпочинок до Єгипту, щоб навести лад у своїх думках.

«Тиждень у Єгипті став найдивовижнішим у моєму житті. Я побачив реальних мусульман. Це були не душогуби і терористи, а чесні, ввічливі, привітні і глибоко релігійні люди. Коли звучав заклик на молитву - азан - людина могла прямо на вулиці впасти на коліна перед Всевишнім. На запитання «Як справи?» мусульмани завжди відповідали «АльхамдуліЛля» (Хвала Аллаху)», - згадує свою подорож Ідріс.

Повернувшись у Лондон, він почав викладати теологію в школі і повинен був отримати загальну інформацію про всі релігії, щоб передати її учням. У тому числі, йому довелося вивчати іслам.

«Ця релігія зворушила моє серце. Коли я розповідав класові про пророка Мухаммада (мир йому і благословення Аллаха), у мене на очах виступали сльози, - розповідає колишній священик. - Багато моїх учнів були біженцями-мусульманами. Вони постили у Рамадан і читали намаз в аудиторії у мене на очах, тому до кінця Рамадану я вивчив рухи і слова молитви. Релігійність моїх учнів підштовхнула мене до того, щоб пошукати більше інформації про іслам. І для цього я попрямував до мечеті. Вихідними там проходили лекції про іслам для немусульман. Коли я прийшов, лекцію читав відомий музикант Юсуф Іслам (Кет Стівенс). Я підійшов до нього і запитав: «Як прийняти іслам? Я не хочу бути мусульманином, я просто хочу знати».

Лектор відповів: «Іслам - це віра в Єдиного Бога і в те, що Мухаммад Його посланник. Щоб прийняти його, потрібно засвідчити, що немає бога окрім Аллаха, а Мухаммед - Посланник Аллаха. Віруючий повинен читати 5 молитов щодня і постити в Рамадан ...» Я сказав, що вірю в це, що я знаю молитви і пробував постити. Тоді Юсуф сказав: «Кого ви намагаєтеся обдурити?»

Пролунав заклик на вечірню молитву (Магриб), я сів позаду тих, хто молиться і почав спостерігати. Сльози котилися в мене з очей. Коли намаз завершився, я сказав: «Свідчу, що немає бога, окрім Аллаха, а Мухаммед - Посланець Аллаха».

«Прийнявши іслам, я відчув упевненість, спокій і легкість. Поклоніння Аллахові зробило мене по справжньому щасливою людиною. Дотримуватися ісламу легко, і всі його закони дані нам Господом для того, щоб покращити наше життя, а не ускладнити його», - робить висновок Ідріс Тауфік.

За матеріалами «ІсламНьюз»

Посилання на тему:

Де політкоректне християнство стирає грань між добром і злом, Іслам стоїть на варті моралі, - патріарх Кирил

Митрополит Іларіон радить повчитися ставленню до сімейних цінностей у мусульман

Український священник: Саме іслам допоможе зрозуміти, що втратило християнство

Український Патріарх: Загроза ісламу для християнського світу виникла через відхід християн від своєї віри

Московський патріархат не вважає «сильний іслам» загрозою

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.