У Києві проходить виставка Мухаммада Алі «Акварелі Криму»

1
Художник Мухаммад Алі
11.02.2011
Оцініть статтю: 
(343 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

У Києві відкрилася персональна виставка призера і дипломанта конкурсів акварелі, художника з Сімферополя Мухаммада Алі «Акварелі Криму». Виставка, яка відкрилася 3 лютого у виставковому залі Національного Банку України (НБУ), триватиме до 2 березня. Про це агентству QHA повідомив сам Мухаммад Алі.

За його словами, виставка, на якій представлено 49 робіт художника, серед яких «Літо на плато Демірджі», «Ластівчине гніздо», «Мангуп-кале», проводиться для співробітників НБУ, щоб ознайомити їх ближче з дивовижною природою Криму, з його історією і культурою.

«Співробітники банку не лише можуть відвідати виставку абсолютно безкоштовно, а й придбати будь-яку картину, що припала їм до смаку», - поділився Мухаммад Алі.

Художник, чиї картини «вражають душу»

Мухаммад Алі народився у 1954 р. у Сімферополі. Малювати почав з раннього дитинства. Навчався спочатку у дитячій художній школі, пізніше у різних майстрів. Перша його персональна виставка відбулася в Москві в 1992 р. у Центральному будинку художника.

Примітно, що в 1994 р. Мухаммад Алі прийняв Іслам, що благотворно вплинуло як на життя художника в цілому, так і на його творчість.

Основна тема зображень Алі Мухаммада – природа Південного Криму. Як зазначає сам художник, в цих роботах він прагнув виразити своє захоплення красою і природою.

Всі його твори, пронизані піднесеним релігійним настроєм, за словами деяких мистецтвознавців, вражають «не стільки погляд, скільки душу».

За матеріалами QHA

Посилання на тему:

У Сімферополі пройшла виставка українського художника, що оспівує велич Аллаха

Український мусульманин, художник Алі Мухаммед

У Криму відкрилася виставка «Хвала Аллагові, Господу світів»

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.