Ватикан зацікавився текстом, в якому Ісус передбачив пришестя Пророка Мухаммеда

1
Через величезну культурно-історичну цінність рукопису, навіть фотокопії його сторінок оцінюються 1,7-2,3 мільйонами доларів США
28.02.2012
Оцініть статтю: 
(666 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Кілька днів тому Ватикан виявив цікавість до одного з варіантів Біблії, написаного 1500 років тому, в якому Ісус передбачив прихід Пророка Мухаммеда.

Як повідомляє Daily Mail, посилаючись на міністра туризму і культури Туреччини Ертугрула Гюная (Ertugrul Gunay), папа Бенедикт XVI висловив бажання ознайомитися з текстом, який був виявлений 12 років тому на території Туреччини.

Ця версія євангелія ніколи не визнавалася християнською Церквою через те, що викладене в ній трактування постаті Ісуса багато в чому схоже на ісламське.

У тексті, який раніше християнська Церква вважала одним із численних псевдоапокрифів, Ісус більше схожий на людину, а не Бога, крім того, він передбачає пришестя на землю Пророка Мухаммеда словами: «Як зватимуть месію? Мухаммед - ось його благословенне ім'я».

В іншому пасажі Ісус заперечує своє месіанство, заявляючи, що месія буде з роду Ісмаїла, тобто з числа арабів.

Євангеліє від Варнави

Мусульмани стверджують, що цей текст є копією євангелія від Варнави, яке доповнює чотири канонічних євангелія і написане одним з апостолів і засновником кіпріотської Церкви.

За словами міністра, Ватикан направив його відомству офіційний запит із проханням ознайомитися з рукописом, який був вилучений турецькою поліцією у контрабандистів в 2000 році й відтоді зберігається в етнографічному музеї Анкари, де він незабаром буде виставлений на загальний огляд.

Книга написана на пергаменті золотом рідною мовою Ісуса – арамійською – і переплетена в шкіру.

Незабаром учені проведуть ретельне вивчення рукопису з метою з'ясувати його дійсний вік та авторство, повідомив турецький професор теології Йомер Фарук Харман (Ömer Faruk Harman).

Поки ж турецькі фахівці не виключають можливості того, що це може бути копія євангелія від Варнави – древнього апокрифа, існування якого досі мало непрямі підтвердження.

Через величезну культурно-історичну цінність рукопису, навіть фотокопії його сторінок оцінюються 1,7-2,3 мільйонами доларів США.

За матеріалами «Іслам для всіх»

Посилання на тему:

Вчені доводять існування Бога і підтверджують істинність Корану
Любов до Ісуса може об’єднати християн і мусульман

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.