У Сімферополі пройшла виставка українського художника, що оспівує велич Аллаха

У Сімферополі пройшла виставка українського художника, що оспівує велич Аллаха
27.04.2010
Оцініть статтю: 
(208 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

З 3 по 20 квітня поточного року в приміщенні Ісламського культурного центру м. Сімферополя пройшла персональна виставка акварелі українського художника, що прийняв іслам і через свою творчість оспівує велич Аллаха.

Каленчук Олег Петрович малювати почав із самого дитинства. Навчався у дитячій художній школі. Пізніше у різних майстрів. Перші роботи художника були продані на набережній у Ялті. Кілька років виставляв свої картини в Москві, де був помічений одним із меценатів.

Справжній розквіт його творчості прийшов із прийняттям ісламу. З того часу художник підписує свої роботи під псевдонімом Алі Мухаммед.

Саме в ісламі, після вивчення Біблії, Корану й індійської Бхагавад гіти, український аквареліст знайшов відповіді на більшість важливих життєвих питань. Прийняття релігії Єдинобожжя благотворно вплинуло як на все життя в цілому, так і на творчість художника – його картини засвітилися особливим світлом.

Відомо, що художники бачать світ по-особливому. Алі Мухаммед у всьому, що нас оточує, помічає прояв милості Всевишнього. Він оспівує велич Творця через його творіння, а саму творчість розглядає як поклоніння Аллахові й сподівається, що його картини спонукають задуматися про іслам.

Роботи Алі Мухаммеда прості у своїй складності й складні у своїй простоті. Художник використовує найдорожчі сорти паперу, виготовленого з бавовни. Саме на бавовні акварель не вицвітає, а схоронність полотна краща, ніж у сучасного живопису маслом.

Пейзажист за покликанням, він розробив свою техніку багатошарового живопису. На полотнах аквареліста - древні мечеті Криму, все різноманіття його багатої природи.

Його роботи виставлялися в Музеї кримськотатарського мистецтва, в 2006-му відбулася персональна виставка у відділенні союзу художників України в Криму.

Уже кілька років підряд художник співпрацює із Всеукраїнською асоціацією громадських організацій «Альраід» і проводить свої виставки в Ісламському культурному центрі м. Сімферополя.

В активі художника - два дипломи першого ступеня й два призи глядацьких симпатій. Алі Мухаммед періодично проводить виставки по всій Україні, а його картини знаходяться у персональних колекціях багатьох любителів мистецтва.

За матеріалами Arraid.org

Посилання на тему:

Український мусульманин, художник Алі Мухаммед

У Криму відкрилася виставка «Хвала Аллагові, Господу світів»

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.